אי.בי.סי. חיבורים עסקיים מבצעת הערכת שווי של עסקים וחברות לפי השיטות המתקדמות והעדכניות ביותר בתחום של הערכות שווי. התוצאות שתקבלו כוללת הערכת שווי על פי כל אחת מהשיטות המקובלות בתחום וזאת באמצעות מסמך רשמי ומפורט על פי הסטנדרטים המקובלים ביותר בתחום הערכת שווי לחברות ולעסקים.שימוש בכלים המתקדמים ביותר יאפשרו לך לקבל תוצאות אמינות ומדוייקות.
את הערכת השווי אנו מבצעים לפני מכירה או רכישה של עסק או חברה,הכנסת שותף או משקיע וכן לצורכי מס הכנסה ו/או לצרכי גיוס הון.
הערכת שווי לעסק או חברה,מטרתה לקבוע את ערכה של החברה בנקודת זמן מסוימת.הערכת שווי ניתן לבצע לחברה פרטית, חברה ציבורית וגם לעסק קטן.
הערכת שווי הוא כלי שימושי לבעלי חברות ועסקים,למשקיעים פוטנציאליים,משרדי רואי חשבון, עורכי דין מסחריים,רשויות המס ועוד.
הערכת שווי לחברה מבוצעת באמצעות אנשי מקצוע כגון:רואי חשבון,כלכלנים ועורכי דין,ודורשת מהם מיומנות רבה וניסיון רב בביצוע הערכות שווי של כל חברה עפ"י הענף אליה משוייכת החברה.
ישנם מספר שיטות המקובלות כיום להערכת שווי של עסק או חברה.קביעת המודל המתאים לביצוע הערכת שווי לחברה דורש מיומנות וניסיון רב ותלוי הן באופי הפעילות של החברה והן בענף שבו פועלת החברה.
להלן מוצגות מספר שיטות מקובלות לביצוע הערכת שווי הוגן לחברה:
שיטה זו מבוססת על הכפלת הרווח החשבונאי של החברה במכפיל רווח שנקבע מראש. קביעת מכפיל הרווח תלויה בענף בו פועלת החברה וכן מהביצועים של החברה ביחס לממוצע של חברות אחרות באותו הענף.שיטה זו מקובלת מאוד בתחום וקלה יחסית לחישוב. חסרונה העיקרי של שיטה זו הוא שהיא מתעלמת מנתונים חשובים אחרים על החברה שאותם קשה לתמחר כגון:נתונים עתידיים שאמורים להשפיע על רווחיות החברה.
שיטה זו מבוססת על הערכת שווי הרווחים בנקודת זמן מסויימת.בניתוח לפי שיטה זאת ניתן לחשב את רווחי החברה ביחס לסה"כ המכירות שלה וביחס לסה"כ הנכסים שלה.
שיטה זו מתבססת ולוקחת בחשבון את הביצועים העתידיים של החברה. המרכיבים העיקריים של השיטה הם:
1. הערכת הרווח העתידי החזויי של החברה - עפ"י צבר הזמנות עתידי וכדומה.
2. תקופת ההיוון – ככל שהחברה וותיקה יותר ויציבה יותר,תקופת ההיוון תהיה ארוכה יותר.
3. שער הריבית להיוון – מושפע בדרך כלל מרמת הסיכון של הענף בו פועלת החברה.
שיטה זו מבוססת על בדיקת שיעור גידול המכירות של החברה בשנים האחרונות והערכת השווי של החברה לפי פרמטר זה. שיטה זו היא מתאימה לחברות שנמצאות בצמיחה וגידול מתמיד ועקבי בהכנסות.
שיטה זו מבוססת על הערכת שווי הנכסים של החברה.בהתבסס על ההפרש בין סה"כ הנכסים הרשומים של החברה לסה"כ ההתחייבויות של החברה במועד מוגדר מראש. שיטה זו מאד מקובלת בעסקים ובחברות שיש סיכוי סביר להפסקת פעילותן או לסגירתן.החיסרון הגדול של שיטה זו היא ההתעלמות מביצועי החברה בפועל.
.
הכותב: יניב כהן
מנכ"ל משותף
בחברת אי.בי.סי. - רשת ארצית לחיבורים עסקיים